banner

Mano

Noem het een afwijking, ik kan het niet ontkennen. Maar noem het geen ‘gewone bistro’. BISTRO DE BOK, een bedrijf dat al decennia lang haar formule niet heeft gewijzigd. Niet omdat we het niet anders zouden willen, maar omdat we te horen hebben gekregen dat het gewoon niet anders mág. Onze vaste bezoekers blijken zo vertrouwd met de inrichting dat men ongelukkig zou worden als de sfeer zou gaan wijzigen in hip, trendy en jong. Van ons wordt verwacht die speciale BOKcultuur te conserveren. Als een eerbetoon van goede smaak. Mijn (voor)naam is Mano, internetondernemer pursang en eigenaar van o.a. Theater.nl. Misschien leuk te vertellen hoe ik eigenaar van deze prachtige bistro ben geworden. Al jarenlang behoorde ik tot de vaste vrienden, helemaal gek van de keuken en de sfeer. Waar ik ook was, Amerika, Azië, nergens kon ik de tournedos eten zoals bij BISTRO DE BOK. Als ik landde op Schiphol begon het watertanden al. Noem het een defensieve overweging, maar wat als de Bok haar kaart en sfeer zou veranderen, dat die tournedos zou verdwijnen? Ondenkbaar. De enige keuze die me restte was BISTRO DE BOK te kopen. Het is misschien een emotionele keuze geweest, maar ik heb er geen dag spijt van gehad. 

banner

Team

Over ons team. Het meest vanzelfsprekende is dat het elke dag weer schoon is. Het is zo vanzelfsprekend dat vrijwel niemand hier op let. Wij letten daar wél op en geven onze schoonmaakploeg die credits om ze hier op de eerste plaats te zetten.

banner

Micha

banner

Marieke

banner

Jens

banner

Maartje

banner

Maxime

banner

Thomas

banner

Kiki

banner

Matthijs

banner

Maud

banner

Matias

banner

Noor

banner

Bram

banner

Keuken - Grigorius

We hebben gekozen voor een open keuken om een direct contact met jou te hebben, leuk hoor, we zijn best gevoelig voor complimenten. Maar het is er ook warm, soms kokend heet. En zo moet het ook zijn, voedsel bereiden is geen werk voor softies, eigenlijk is het helemaal geen werk, het is een passie. Onze keuken gaat uit van een bijzonder stuk vlees, dat respectvol heeft geleefd en respectvol is verzorgd. Vlees dat we in eerbied bereiden. Onze vis is geen middelmaat. Onze groenten worden dagelijks vers aangevoerd, en we hebben een tic als het om de kruiden gaat. Liever vertellen we er niets over: ogen dicht en proeven! Nog even een bokkige opmerking: er is maar één zondebok als je het ‘wel vindt smaken’. Dan zijn wij in de keuken de zondebok. We gaan immers niet voor gemiddeld, maar voor ‘Lekker Beter’. Beloof het ons, we staan dicht bij je in de buurt, ben je niet écht enthousiast? Vertel het ons. Alleen zo kunnen we de allerbeste blijven!

banner

Keuken - Harris

banner

Spoelkeuken - Imad