banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Nijmegen

Nijmegen, oudste stad van Nederland. Laten we eerlijk zijn, ‘oudste stad van Nederland’ blijkt een geuzentitel waar zowel Maastricht, Nijmegen en Voorburg zich op voorstaan. Maar sla gerust Wikipedia er op na, in 2005 is Nijmegen uitgeroepen tot alleroudste stad van Nederland. Geen enkel misverstand daarover. Het blijkt dat er al in het jaar 19 voor Christus de eerste Romeinen zijn gesignaleerd. In Nijmegen ‘In de Betouwstraat’ hoorden we het uit betrouwbare bron, verzamelaar overigens van alle Asterix en Obelix boeken, dus best betrouwbaar denken we.

En als we het dan toch over oudste stad en de Romeinen hebben, over Obelix en zijn voorliefde voor grote stukken vers vlees en bourgondische levensstijl: Onze BISTRO DE BOK had daar prima gepast in het jaar 19 voor Christus. Ons houtskool was toen al ‘in’, onze escargots waren toen al ‘hot’. Wat ons betreft: BISTRO DE BOK als de oudste bistro van Nijmegen en verre omstreken is een jas die ons prima past!

Nijmegen is ook een studentenstad bij uitstek. De Radboud Universiteit draagt bij aan het gemoedelijke en gezellige imago waar BISTRO DE BOK zich heerlijk thuis voelt. Wil je voorafgaand aan een lekkere maaltijd bij BISTRO DE BOK, of na afloop van het bezoek aan ons nog een paar gezellige kroegen bezoeken? Keuze te over! En allemaal in de directe omgeving van ons.

Hou je van wandelen en zoek je meer dan kroegen? Wat denk je van het grootste open lucht festival van Nederland? De Nijmeegse 4daagse. In ons eigen Nijmegen worden jaarlijks, al vanaf 1916, wandelaars ontvangen. Nu veelal rond de 45.000 mannen en vrouwen. Kijk, dat is nou precies wat wij als BISTRO DE BOK ook omarmen: grootschalige gezelligheid met lekker eten en drinken.