Logo Bistro de Bok
 

Team

Over ons team. Het meest vanzelfsprekende is dat het elke dag weer schoon is. Het is zo vanzelfsprekend dat vrijwel niemand hier op let. Wij letten daar wél op en geven onze schoonmaakploeg die credits om ze hier op de eerste plaats te zetten.


Schoonmaak

afborstelen, afdoen, afnemen, afspoelen, afvegen, boenen, kuisen, leeghalen, ontsmetten, opkuisen, opschonen, poetsen, ragen, reinigen, schrobben, schuren, spoelen, stoffen, uitbaggeren, uitmesten, vegen, wassen, zuigen, zuiveren.

Natuurlijk zijn wij belangrijk! Onze keuken is origineel, is puur. Er wordt overvloedig met open vuur gewerkt om die lekkere smaken te bereiken. Maar houtskool spettert, vraagt extra zorg. Dat doen we graag en elke dag. We hebben een speciaal gascomfort, waar onze chef zijn lievelingspan op gebruikt. Ook al na één dag zag deze er oud uit en ik weet, het is belangrijk die smaak in de pan te houden. Dus niet met afwasmiddel behandelen natuurlijk. Het zijn die kleine weetjes die ons onmisbaar maken! Het is maar dat jij het ook weet. En natuurlijk de zorg voor schone tafels, voor een propere plek waar ‘de neus kan worden gepoederd’.


Keuken

Bereider van spijzen, buffet, etenbereider, gootsteen, kookpunt, kookvertrek, keukenblok, keukenwerkblad, premier achter het fornuis, rechtbank, tafel, vrouwenplek, warme werkplaats.

We hebben gekozen voor een open keuken om een direct contact met jou te hebben, leuk hoor, we zijn best gevoelig voor complimenten. Maar het is er ook warm, soms kokend heet. En zo moet het ook zijn, voedsel bereiden is geen werk voor softies, eigenlijk is het helemaal geen werk, het is een passie. Nou wil je misschien horen dat we een Franse keuken hebben, een Mediterrane keuken of misschien wel een Griekse keuken, maar dat is allemaal niet van toepassing. Onze keuken gaat uit van een bijzonder stuk vlees, dat respectvol heeft geleefd en respectvol is verzorgd. Vlees dat we in eerbied bereiden. Onze vis is geen middelmaat. Onze groenten worden dagelijks vers aangevoerd, en we hebben een tic als het om de kruiden gaat. Liever vertellen we er niets over: ogen dicht en proeven! Nog even een bokkige opmerking: er is maar één zondebok als je het ‘wel vindt smaken’. Dan zijn wij in de keuken de zondebok. We gaan immers niet voor gemiddeld, maar voor ‘Lekker Beter’. Beloof het ons, we staan dicht bij je in de buurt, ben je niet écht enthousiast? Vertel het ons!

En uh… voor de liefhebbers die toch willen horen wat onze soort keuken is: het is de BISTRO DE BOK keuken. Een smaak die is samengesteld uit alle lofzangen van onze trouwe bezoekers. Vooral uit Nijmegen maar ook ver daarbuiten.


Bediening

Babysitter, behandelaar, bestierder, diener, geleider, geriever, helper, servet, van dienst zijn, dirigeren, manoeuvreren, navigator, opdiener,psycholoog, spreekuur houder, uitserveerder, uitschenker, verzorger, voorschotelaar.

Mano heeft het ons persoonlijk geleerd. Heeft ons duidelijk gemaakt wat belangrijk is voor zijn vrienden, zijn gasten in BISTRO DE BOK. Maar eigenlijk konden we dat zelf ook weten: we ontvangen jullie zoals we zelf ook ontvangen zouden willen worden. ‘Gasten hebben wensen’ hoorden we, ‘Vrienden mogen eisen stellen’. En zo is het. Wil je liever die heerlijke aardappeltjes meer knapperig gebakken, je vlees tussen rosé en medium?
Dan doen we dat en proberen we dat zelfs te onthouden als je de volgende keer weer aan onze tafel zit. We zijn zeven dagen per week open, hebben dus een groot team, maar wat we allemaal belangrijk vinden is dat jij het naar je zin hebt. Dat je niet gaat voor een gemiddeld aardige maaltijd, maar voor ‘Lekker Beter’. Betere gerechten, betere groenten, een beter garnituur, overheerlijke wijnen maar vooral dat wij je ZIEN en HOREN. Dat we met je in gesprek gaan over hoe het goed was en hoe beter het kan. Vertel het ons!


OpperDoezer

Baasje, beheerser, bevelhebber, bolleboos, broodheer, chef, directeur, eigenaar, gebieder, grote meneer, hoofd, hoogste in rang, kanjer, koning, kopstuk, leider, man, meerdere, meester, overste, opperdoezer, patroon, pokerspeler, superieur, toekang, voorman, werkbaas werkmeester.

Noem het een afwijking, ik kan het niet ontkennen. Noem het een hobby, ook dat zal ik niet ontkennen. Maar noem het geen ‘gewone bistro’. Je bent de gast in BISTRO DE BOK, een bedrijf dat al decennia lang haar formule niet heeft gewijzigd. Niet omdat we het niet anders zouden willen, maar omdat we te horen hebben gekregen dat het gewoon niet anders mág. Onze vaste bezoekers blijken zo vertrouwd met de inrichting dat men ongelukkig zou worden als de sfeer zou gaan wijzigen in hip, trendy en jong. Onze bezoekers zijn vaak hip, trendy en jong maar van ons wordt verwacht die speciale BOKcultuur te conserveren. Als een eerbetoon van goede smaak.

Mijn (voor)naam is Mano en ik pas lekker in geen enkel hokje. Ben een internetondernemer pursang en de eigenaar van o.a. pesten.nl omdat ik vind dat pesten een écht probleem is en internet kan helpen het probleem meer hanteerbaar te maken. Misschien leuk te vertellen hoe ik eigenaar van deze prachtige bistro ben geworden. Al jarenlang behoorde ik tot de vaste vrienden, helemaal gek van de keuken en de sfeer. Ik reisde veel, maar waar ik ook was Amerika, Australië, Azië nergens kon ik de tournedos eten zoals bij BISTRO DE BOK. Als ik landde op Schiphol begon het watertanden al. Noem het een defensieve overweging, maar wat als de Bok haar kaart en sfeer zou veranderen, dat die tournedos zou verdwijnen? Ondenkbaar. De enige keuze die me restte was BISTRO DE BOK te kopen. En geloof me, het is misschien een emotionele keuze geweest, maar ik heb er geen dag spijt van gehad. Mocht je me zien, spreek me gerust aan. Heerlijk om jouw mening te horen en suggesties te delen.

Aftermovie Bok 2015


Nieuws

Contact


Bistro de Bok
In de Betouwstraat 14
6511 GC Nijmegen
Tel: +31 24 3225540
contact@bistrodebok.nl
www.bistrodebok.nl