Logo Bistro de Bok
 

Nieuws

Wildpark Bistro de Bok opent binnenkort

Alleen verder lezen als je eigenlijk niet wild bent van wild. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor jouw favoriete stukje rundvlees, varken of kalkoen. En natuurlijk respecteren we je mening als je zegt niet van wild te houden. Maar toch….. we dagen je uit de BokTest […]

> Lees meer

Alleen verder lezen als je eigenlijk niet wild bent van wild.
Natuurlijk kun je bij ons terecht voor jouw favoriete stukje rundvlees, varken of kalkoen. En natuurlijk respecteren we je mening als je zegt niet van wild te houden. Maar toch….. we dagen je uit de BokTest te doen. Alleen met iemand die je echt vertrouwt natuurlijk 🙂

Jouw gast / partner / vriend / relatie bestelt een stukje wild voor jou. Je hebt geen idee wat dat is, krokodil, kangoeroe of nijlpaard. Voor het wordt uitgeserveerd blinddoekt jouw gast je, kort, alleen tijdens de eerste hapjes. Jij proeft en wij beloven dat je geniet. Daarna de blinddoek af en verder genieten.

Onze ervaring is dat de mensen die wild nog niet hebben gegeten, écht om gaan als ze onze wildkaart proberen. Dus waarom niet toch een keertje gewoon doen. Vanaf 15 oktober gaat ons ‘wildpark’ open. Voor de lekkerste ontmoeting met Hert & Haas.

BDB_fb_wild



Meten = Weten

Ik geef toe, ik ben een pietlut als het om de keuze van mijn tafel bij Bistro de Bok gaat. Ik kijk graag naar de weelderige vormen van mijn eeuwig mooie ega, maar ik MOET gewoon het grillvuurtje zien vanuit mijn tafeltje. Dat kan best te maken […]

> Lees meer

Ik geef toe, ik ben een pietlut als het om de keuze van mijn tafel bij Bistro de Bok gaat. Ik kijk graag naar de weelderige vormen van mijn eeuwig mooie ega, maar ik MOET gewoon het grillvuurtje zien vanuit mijn tafeltje. Dat kan best te maken hebben met het feit dat ik altijd met hout en vuur in de weer ben, geen gelegenheid voorbij laat gaan een fikkie te stoken, maar bij de Bok is dat toch anders.

Ik hou van een écht stuk vlees. Kan aardig uit de voeten met de Weber Master Touch. Heb zelf honderden stukken goed vlees op de barbecue gelegd, maar de eerlijkheid gebied me te erkennen dat de helft ervan niet het predicaat ‘perfect’ verdient. Ik ontken dat in alle toonaarden aan mijn vaak gelegenheidsvegetarische vrouw, want ik wil graag voor vol worden aangezien als het om dit soort mannelijke zaken gaat als vuur en vlees. Herkenbaar mannen?

Goed, ik zit dus met goede uitkijk op het grillvuur en stel zelfs mij stopwatch in om te ontdekken of ik daar wat van kan leren. Soms drie minuten soms meer tel ik. Blijkt afhankelijk van de dikte maar ook van de gewenste kleur van het vlees. Heb ik niets aan vanuit mijn uitkijkpost. En dan gebeurt het, bij elk stukje vlees, vlak voordat het gereed is, wordt de temperatuur gemeten. Elke keer op dezelfde plaats. Dan volgt een kritische blik, gevolgd door nog enkele tellen, een paar seconden, nog een meting en dan pas is het naar de wens van de kok. Tjeetje, wat zou die temperatuur dan zijn?
Maartje, een van de gastvrije dames, fluistert in mijn oor: ‘dat is een geheim, dat en de kwaliteit van het vlees, de soort houtskool, is een geheim dat we niet met de gasten mogen delen….’

Ik peuzel met plezier mijn tournedos op. Pieker nog over de ideale temperatuur maar ik moet ophouden. Het vlees van Bistro de Bok komt niet van een regulier adres, het grillvuur is anders, die vermaledijde temperatuur, daar kom in niet achter. Zou ik dan toch moeten toegeven dat ik mijn meerdere erken in deze ‘mannenzaak’? Ik ben er bang voor! Want als creatief is Meten = Meten gewoon niet mijn sterkste ding. Genieten gelukkig wel!

banners_bistro-de-bok_2



Stinkende sokken

De meest stinkende sokken leveren een gratis diner op bij Bistro de Bok Nee, niet de sokken inleveren, alleen een foto van die heerlijke stinkers mailen naar 4daagse@bistrodebok.nl. Voor de winnaars een gratis diner voor 2 personen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, de laatste inzenddatum […]

> Lees meer

De meest stinkende sokken leveren een gratis diner op bij Bistro de Bok

Nee, niet de sokken inleveren, alleen een foto van die heerlijke stinkers mailen naar 4daagse@bistrodebok.nl. Voor de winnaars een gratis diner voor 2 personen.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, de laatste inzenddatum is 19 juli 2014. De uitslag zal voor 1 augustus 2014 bekend worden gemaakt op Facebook en onze website . De deskundige jury zal bestaan uit Bart Nijs van Bart Nijs Fotografie in Overasselt www.bartnijs.nl en Claire Gasseling van Ontwerpbureau SIS, www.sisontwerp.nl.

stinkendesokken



Gratis blarendiner

Gratis blarendiner bij Bistro de Bok voor de mooiste blaren Veel wandelblaren leveren een gratis diner voor twee personen op bij Bistro de Bok. Mail een foto van jouw blaren of die van je loopmaatje naar 4daagse@bistrodebok.nl en onze jury kiest de meest bijzondere of opvallende foto. […]

> Lees meer

Gratis blarendiner bij Bistro de Bok voor de mooiste blaren

Veel wandelblaren leveren een gratis diner voor twee personen op bij Bistro de Bok. Mail een foto van jouw blaren of die van je loopmaatje naar 4daagse@bistrodebok.nl en onze jury kiest de meest bijzondere of opvallende foto.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, de laatste inzenddatum is 19 juli 2014. De uitslag zal voor 1 augustus 2014 bekend worden gemaakt op Facebook en onze website . De deskundige jury zal bestaan uit Bart Nijs van Bart Nijs Fotografie in Overasselt www.bartnijs.nl en Claire Gasseling van Ontwerpbureau SIS, www.sisontwerp.nl

blaren



Lamsrack of lemsrek?

Het is een vroege avond in het voorjaar. De bomen hebben net het prille blad, het Keizer Karelplein begint langzaam aan groen te worden en de lammetjes zijn al een paar maanden aan het hipsen en hopsen in hun weides. Het is maandagavond en we hebben een […]

> Lees meer

Het is een vroege avond in het voorjaar. De bomen hebben net het prille blad, het Keizer Karelplein begint langzaam aan groen te worden en de lammetjes zijn al een paar maanden aan het hipsen en hopsen in hun weides. Het is maandagavond en we hebben een afspraak met zoonlief, een vleesliefhebber bij uitstek.
Als bijzonderheid in het seizoen staan er ineens lemsrekjes op het schoolbord. Alleen voor de maandag-, dinsdag- en woensdagavonden om het exclusief te houden. Oh, hoor ik van een tafel naast ons ‘wat is dat raar geschreven op het bord. Je schrijft dat toch als lamsrack?’ Gelukkig is de attente bediening van oorsprong Nijmeegs en legt ze uit dat ‘te hert rijden’ in Nijmeegs dialect wil zeggen ; te hard rijden’. Daarom dat lamsrack hier op het bord als lemsrek wordt opgeschreven.

Nou ja.
Zoonlief heeft zijn twijfels: de tournedos XL is verleidelijk, want dat is niet alleen kwaliteit, maar ook een hoeveelheid die past bij dat van testosteron gevulde lijf. Veel energie, vraagt om veel voeding en lemsrekjes zijn vrouwenvoedsel veronderstelt hij. Met enig aandringen gaan we toch voor twee lemsreks en komt er 800 gram op tafel. Voor ons twee. Perfect saillant en zo mals van smaak dat het lijkt alsof je het lammetje een uur geleden nog zag springen in de wei. Een perfect klein randje vet maakt dat de smaak helemaal tot zijn recht komt.

Toch proeven we iets ‘anders’. We zijn gewend aan de houtskoolgrill van 600 graden, maar we proeven meer en gaan op onderzoek uit. Nicos verraadt met moeite zijn lemsrek geheim: ‘Nicos kruiden uit Kreta’, dat maakt het weer meer dan bijzonder, maakt dat het een smaakPLUS wordt. Geen idee welke kruiden gebruikt worden, maar het is weer heel bijzonder! Combineer het met de huiswijn, de Michel Torino Malbec en het voelt alsof je Maxima aan tafel hebt zitten.
Zoonlief likt de vingers af, is werkelijk voldaan en meteen genezen van zijn vooronderstelling dat lemsrekjes vrouwenvoedsel is. Ook in de mannenmaag vindt het zijn weg. Opnieuw een aanrader in het seizoen.



Bok-ontmoeting #1

We zaten te smullen. Gewoon aan onze vaste tafel. Dicht bij de bar en omringd door (zoals meestal) trouwe BokBezoekers. De [BB-ers] zoals wij ze noemen. Mijn vrouw en ik zijn al een dik jaar gehuwd, hebben een reis van 12 maanden Afrika achter de rug in […]

> Lees meer

We zaten te smullen. Gewoon aan onze vaste tafel. Dicht bij de bar en omringd door (zoals meestal) trouwe BokBezoekers. De [BB-ers] zoals wij ze noemen. Mijn vrouw en ik zijn al een dik jaar gehuwd, hebben een reis van 12 maanden Afrika achter de rug in een zelfgemaakte vrachtauto, dus we hebben elkaar genoeg gezien. Deze inleiding als een excuus/smoes om de contacten in de Bok niet te beperken tot onze tafel maar onze nieuwsgierigheid ongebreideld de ruimte te geven.
Naast ons zo’n typische BB groep: vier mannen en één vrouw. We luisteren discreet mee en horen medische termen over de tafel gaan. Farmaceutische mensen, maar te jong als artsen lijkt ons. Ze bestellen mosselen in knoflookboter alsof ze deze dagelijks tot zich nemen, twijfelen niet over de kaart: bokspies en entrecote wordt besteld. Onze nieuwsgierigheid overwint onze beschaving; alweer.
Ze komen uit Boxmeer, 28 kilometer en 20 minuten rijden, speciaal voor de Bok! Waauw. ‘Hebben jullie geen goede bistro’s in Boxmeer?’ is onze brutale vraag? ‘Eten jullie hier regelmatig?’ het snelle vervolg. Wat blijkt: ze eten eens per maand in de Bok, niet omdat het goedkoop zou zijn (dat is het best natuurlijk), maar omdat ze nergens een betere plek vinden om lekker vlees te eten. Zo, dat komt aan en bevestigt onze keuze als trouwe BBers. Het gesprek kabbelt voort, ze zijn eind 20 begin 30, verdienen goed en houden van het goede leven. Hebben hun sterrenaspiraties in hun carrière niet opgegeven, maar wel als het gaat om eten. Ze zoeken de omgeving die bij ze past: huiskamerstijl, en de kwaliteit van eten die het rechtvaardigt om eens per maand te bokken over hun baas, hun bedrijf en over elkaar, voor een redelijke prijs maar met oog voor kwaliteit.
We schuiven de tafels aan elkaar, fles wijn kletst op de grond, wisselen onze Bok-ervaringen uit en hebben een genoeglijke avond met nieuwe mensen. Heerlijk toch?



Aftermovie Bok 2015


Nieuws

Contact


Bistro de Bok
In de Betouwstraat 14
6511 GC Nijmegen
Tel: +31 24 3225540
contact@bistrodebok.nl
www.bistrodebok.nl